تنه واحد شریانی یا common trunk یکی از ناهنجاری های شدید قلب جنین است که علاوه بر اختلال ساختاری قلب و عروق بزرگباید حتما آمنیو سنتز هم برایشان انجام دهیم که حداقل مطمئن باشیم که فقط قلب مشکل دارد و ناهنجاری ژنتیکی وجود ندارد.
انواع جفت در زمان بارداری
فهرست مقاله
دیگر مقالات عمومی
کلمات کلیدی
تعیین محل جفت در بارداری
سونوگرافی روشی ایمن و ساده برای تعیین محل جفت است. با انجام سونوگرافی پزشک به وضعیت جفت پی می برد. محل قرارگیری جفت می تواند بسته به لانه گزینی تخمک بارور شده پس از عبور از لوله فالوپ، قسمت جلو یا عقب رحم باشد، موقعیت های فوندال، قدامی و خلفی، جزء موقعیت طبیعی جفت به شمار می آیند. اگر می خواهید بدانید وضعیت جفت طبیعی است یا خیر، به بهترین سونوگرافی تهران، مراکزی که دکتر گرامی حضور دارند؛ مراجعه نمائید.
انواع قرارگیری جفت در بارداری
در سونوگرافی آنومالی، موقعیت قرارگیری جفت بررسی می شود که ممکن است در هر یک از موقعیتهای زیر قرار گرفته باشد:
جفت قدامي (Anterior)
در این نوع جفت، تخمک بارور شده در قسمت جلوی رحم لانه گزینی کند، جفت نیز در دیواره جلوی رحم تشکیل می شود و جنین پشت آن رشد می نماید.
جفت خلفی (Posterior)
در این نوع موقعیت جفت، معمولاً یک تخمک بارور شده در قسمت پشتی دیواره رحم لانه گزینی کرده و جفت نیز در دیواره پشتی رحم تشکیل می شود و رشد می کند.
جفت فوندال یا بالایی (Fondal)
گاهی، جفت در عین حال که قدامی یا خلفی است می تواند فوندال نیز باشد كه به فوندال- قدامی یا فوندال-خلفی معروف است. در جفت فوندال – قدامی معمولاً جفت در قسمت بالای رحم تشکیل شده و کمی به سمت جلوی رحم امتداد می یابد و در جفت فوندال- خلفی نیز جفت در قسمت بالای رحم تشکیل می شود و تا پشت رحم گسترش می یابد.
جفت جانبی (Lateral)
زمانی که جفت به دیواره جانبی رحم در سمت راست یا چپ متصل است، جفت جانبی می گویند.
جفت سرراهی (Low lying)
به شرایطی که جفت در قسمت پائین رحم و به سمت سرویکس (دهانه رحم) رشد کند، می تواند نگران کننده باشد. این وضعیت به موقعیت جفت سرراهی معروف است، از آنجا که مسیر دهانه رحم را مسدود می کند، مانع از زایمان طبیعی خواهد شد. در چنین شرایطی برای تعیین موقعیت جفت، سونوگرافی های متعددی انجام می شود تا پزشک در جریان عوارض ناشی از موقعیت جفت قرار بگیرد.
جفت پایین
محل قرارگیری جفت، درسگمان تحتانی رحم , با فاصله ی معقول از دهانه رحم است .
جفت مارژینال
جفت فاصله ای با دهانه رحم ندارد و به حدی پایین است که لب به لب با دهانه رحم شده است.
جفت پارشیال (سرراهی نسبی)
جفت به حدی پایین است که قسمتی از دهانه رحم و نه همه ی دهانه را پوشانده است .
جفت پرویا (سرراهی کامل)
یعنی جفت به حدی پایین است که به طور کامل روی دهانه رحم را پوشانده است .
محل جفت کامفرنشیال چیه ؟؟
سلام دردر مادر باردار با سابقه سزارین قبلی,و سن بارداری۳۵ سالگی
در هفته ی ۱۴بارداری
که تشخیص به وضعیت جفت توتال پرویا, خلفی بوده.با دیدایمر بالا
چند درصد ممکنه با پیشرفت بارداری جفت به بالا بره? درسته که میگن از ۲۰هفتگی تا پایان بارداری احتمال زیاد خونریزی زیاده? خطر سقط جنین وختم بارداری و خطر مرگ مادر به دلیل خونریزی زیاد چند درصد وجود دارد