سونوگرافی برست و آگزیلاری چیست؟
سونوگرافی پستان، تصاویریبا جزئیات از داخل پستان به جهت تشخیص وجود یا عدم وجود توده و نوع آن، یک کیست (کیسه پر از مایع) یا یك توده جامد(توده سرطانی) مورد بررسی قرار میگیرد. سونوگرافی سينه برخلاف رادیوگرافی و سی تی اسکن از اشعه استفاده نمیکند؛ بنابراین انجام اين سونوگرافی در دوران بارداری و شیردهی خطری به همراه ندارد.در طی سونوگرافی پستان ممکن است که از تکنیک داپلر جهت ارزیابی جریان و عدم جریان خون در کیست های پستان استفاده شود. سونوگرافی پستان محل دقیق توده را به پزشک برای انجام نمونه برداری (بیوپسی) توسط سوزن نشان میدهد.
امروزه سرطان پستان يكي از شايعترين سرطان هـا و يك علت شايع مرگ و مير زنان در جهان است. بافت پستان در افراد جوان متراكم می باشـد معمولا پزشکان به منظور ارزیابی توده قابل لمس پستان انجام سونوگرافی را به ماموگرافی ترجیح می دهند و بـا افـزايش سـن بافت چربي به تدريج جايگزين بافت متراكم پستان میشود. اکثر توده ها در خانم های جوان کیست های خوش خیم و یا تجمعی از بافت غده ای نرمال می باشد.
تنها سونوگرافیستهای ماهری که گواهینامه انجام اين سونوگرافی را دارند، از عهده انجام دادنش برمیآیند. تـشخيص زودهنگـام سـرطان پـستان هـدف نهـايي راديولوژي است و نقش راديولوژيست در اين مرحله بـسيار حياتي است. به همین دلیل انجام این سونوگرافی، تنها در مراکز تخصصی مانند کلینیک هایی که دکتر گرامی در آن حضور دارند انجام میگیرد.
در مقابل ، اگر مشکلی در نتایج سونوگرافی دیده شود، تا زمان انجام یک تست تشخیصی (مثل نمونه برداری و بيوپسی سینه) ، نظر خاصی توسط پزشک داده نمی شود.
چرا باید سونوگرافی پستان و زيربغل را انجام داد؟
سونوگرافی پستان و زيربغل، بنا به تشخیص پزشک معالج و معمولا برای تشخیص یا درمان موارد زیر درخواست می شود:
- کمک به تشخیص ناهنجاری های سینه دارای کیست جامد (توده سرطانی) و یا مایع(کیست خوش خیم)
- سونوگرافی کالرداپلر از پستان برای ارزیابی خون و ضایعات در پستان
به طور کلی برای غربالگری سرطان پستان توصیه می شود که:
- از ۲۰ سالگی، انجام سونوگرافی پستان هر ۳ سال و از ۴۰ سالگی، انجام سونوگرافی پستان سالیانه
- از ۴۰ سالگی، انجام ماموگرافی سالیانه (ماموگرافی در سنین زیر ۲۵ سال و کسانی که بافت پستانی متراکمی دارند کاربردی ندارد.)
در شرایط خاص همانند سابقه فامیلی سرطان پستان غربالگری متفاوت بوده و در چنین شرایطی پزشک شما را راهنمایی خواهد کرد.
قبل از سونوگرافی پستان بدانید
بهترین زمان انجام سونوگرافی سینه
از ۲۰ سالگی، هر سه سال و از ۴۰ سالگی، به صورت سالیانه سونوگرافی پستان انجام مي شود.
مضرات سونوگرافی سینه چیست؟
سونوگرافی مانند سی تی اسکن و رادیوگرافی از اشعه X-ray استفاده نمیکند، بنابراین سونوگرافی روشی امن و بی خطر است و عارضه جانبی ندارد.
آمادگی های لازم برای سونوگرافی پستان چیست؟
در سونوگرافی سینه باید همیشه زیر بغل ها را هم بررسی نمود، لذا همیشه قبل از مراجعه سعی کنید دوش بگیرید و مراقب بهداشت، تعریق و بوی بد زیر بغل و ضایعات قارچی این ناحیه باشید.
برای انجام سونوگرافی دقیق، سینه های بیمار باید فاقد پوشش باشند. لذا سعی کنید خجالت نکشیده و خونسردی خود را حفظ کنید؛ زیرا اضطراب شما به پزشک شما نیز منتقل شده و نتایج سونوگرافی را دست خوش تغییر قرار می دهد.
همیشه نتایج سونوگرافی ها و ماموگرافی های قبلی خود را همراه داشته باشید.
بهترین مرکز انجام سونوگرافی پستان
تمام مراکزی که دکتر گرامی در آن حضور دارند با توجه بکارگیری تجهیزات پیشرفته و تجربه بسیار بالای دکتر گرامی دقیق ترین نتایج را برای شما به ارمغان خواهد آورد.
هزینه انجام سونوگرافی پستان
هزینه انجام آن بستگی به این که در کدام مرکز دولتی یا خصوصی انجام شود؛ هزینه متفاوت است.
با توجه به امکان تغییر تعرفهها در هر سال ، برای اطلاع از قیمت دقیق میتوانید با هر یک از بهترین کلینیک های سونوگرافی تهران که دکتر گرامی در آن حضور دارند تماس بگیرید.
سوالات متدوال سونوگرافی سینه ها و زیربغل و پاسخ دکتر گرامی
در زیر برخی ازسوالات متدوالی که مراجعین در خصوص این خدمت داشته اند آورده شده و پاسخ متناسب جناب آقای دکتر گرامی نیز آورده شده است
آیا سونوگرافی سینه درد دارد؟
سونوگرافی سینه بدون درد، سریع و به راحتی قابل تحمل است، پس از انجام سونوگرافی سینه فرد قادر به انجام ادامه فعالیت های روزمره خود می باشد.
علائم سرطان پستان چیست؟
توده های قابل لمس در پستان و در زیر بغل، ترشح نوک پستان (به صورت خونی و یا ترشحات سروزی)، تو رفتگی نوک پستان، التهاب پوست و نوک پستان، پوسته پوسته شدن، عدم تقارن و یا بزرگی پستان از علائم سرطان پستان می باشد. توده های سرطانی، توده هایی سفت تر، نا مرتب و محدود می باشند که در بافت پستان براحتی تکان نمی خورند. اگر حداقل یکی از علائم ذکر شده در فوق وجود داشته باشد، بدون اتلاف وقت می بایست به یک متخصص مراجعه نمود.
مراحل انجام سونوگرافی برست و آگزیلاری
- این سونوگرافی نیاز به ناشتا بودن ندارد.
- در سونوگرافی سینه باید همیشه زیر بغلها را هم بررسی نمود، لذا همیشه قبل از مراجعه سعی کنید تا دوش بگیرید و مراقب بهداشت، تعریق و بوی بد زیر بغل و ضایعات قارچی این ناحیه باشید.
- آگاهی داشته باشید که برای انجام سونوگرافی، از شما خواسته میشود که لباس مخصوص (گان) بپوشید.
- روی تخت دراز بکشید.
- به سینه ها و زیربغل شما ژل مالیده و متخصص سونوگرافی، دستگاه کوچکی به نام پروب سونوگرافی را روی سینه قرار میدهد و با حرکت آن، سونوگرافی را آغاز میکند.
- بعد از انجام تست ژل را پاک کنید. پزشک نتیجه را به شما می گوید و اگر نیاز به تست های بعدی باشد شما را مطلع میکند.
- این آزمایش معمولاً بین 20تا 30 دقیقه طول میکشد.
آیا سوالی دارید و در لیست بالا نیست ؟ آن را از دکتر گرامی بپرسید در اسرع وقت پاسخ داده خواهد شد.
نظرات مراجعین
تجربه مادران از خدمت آمینیوسنتز دکتر گرامی
از سونوگرافی دکتر گرامی رضایت کامل داشتم
من همه ی سونو هام طبق نظر پزشکم سونوگرافی الوند و دکتر گرامی انجام دادن خیلی با حوصله و اخلاق خوب کارشون انجام میدادن و جنسیت جنین در دوازده هفته و سه روز بهم گفتن منتظرم سونوی انومالی با ایشون انجام بدم
من همه سونوگرافی هام رو پیش دکتر گرامی رفتم
من تمام سونو هامو پیش دکتر گرامی رفتم و میرم
هفته ۱۲ هم که برا غربالگری اول رفتم دکتر گرامی برا جنسیتش گفت چیزی نمیبینم به احتمال ۶۰ درصد دختره ولی بازم چیزی براش نخرید تا دفعه ی بعد مطمئن بشید.
هفته ی دیگ که هفته ۱۹ میشه بایدبرم آنومالی معلوم میشه درست گفته یانه