سونوگرافی رفلاکس نوزادان | دکتر رضا گرامی

سونوگرافی رفلاکس نوزادان

سونوگرافی رفلاکس گاستروزوفاژیال (Gasteroesophageal Reflux) به سونوگرافی معده نوزاد نیز شناخته می‌شود. این روش برای بررسی یکی از مشکلات شایع در اطفال و بخصوص شیرخواران یعنی ريفلاكس معده به مری (GER) به کار برده می‌شود. ریفلاکس معده به مری با عبور محتويات معده به داخل مری به وجود می‌آید.

خوشبختانه این سونوگرافی توسط دکتر گرامی قابل انجام است.

 

سونوگرافی ریفلاکس نوزادان (Gasteroesophageal Reflux Sonography) برای بررسی یکی از مشکلات شایع در اطفال و بخصوص شیرخواران انجام می‌شود. این مشکل شامل بازگشت محتویات معده به مری می‌شود؛ ريفلاكس معده به مری (GER) با عبور محتويات معده به داخل مری و بيماری ريفلاكس معده به مری (GERD) با علايم و مشكلات حاصل از برگشت محتويات معده مشخص می‌شود.

به عبارتی دیگر رفلاکس گاستروزوفاژیال زمانی اتفاق می‌افتد که اسفنکتر پایینی مری به طور کامل شکل نگرفته باشد و عضلات نتوانند از بازگشت محتویات معده به مری جلوگیری کنند. زمانی که محتویات معده وارد مری شد، نوزاد استفراغ کرده یا بالا می‌آورد؛ زمانی که اسفنکتر نوزاد به طور کامل شکل گرفت، از آن به بعد نباید دیگر بالا بیاورد. هرچه شیر رقیق تر باشد حالت رفلاکس بیشتر می‌گردد، بهتر است به نوزاد شیر غلیظ خورانده شود تا ریفلاکس او کمتر گردد.

اگر نوزاد به طور مستقیم و صاف خوابانده شود، بیشتر حالت رفلاکس پیدا می‌کند و حالت خفقان و نفس تنگی و خِس‌خِس و گاهی سرفه و گرفتگی بینی در او ایجاد می‌شود. در نتیجه کمتر می‌تواند شیر بخورد، وزن او کمتر بالا می‌رود و رشد نوزاد به عقب می‌افتد. پس بهتر است به نوزاد شیر کمتر اما به دفعات زیاد داده شود. زیرا هنگامی که او زیاد شیر می‌خورد از مری بالا آمده و دچار استفراغ می‌گردد.

بهترین کار برای جلوگیری از رفلاکس معده نوزادان: مادر به حالت نشسته به نوزاد خود شیر دهد و کنار او نخوابد، بینی نوزاد باز نگه داشته شود و پس از شیردادن بچه روی شانه مادر گذاشته و به آرامی با دست بر پشت او زده شود. لازم به ذکر است تا 5 ماه اول نوزاد به شکلی خوابانده شود که سر او به سمت بالا و پاهایش پایین قرار گیرد.

ضمنا ذکر این نکته حائز اهیمت است که تنها سونوگرافیست‌های ماهری که گواهینامه انجام سونوگرافی رفلاکس نوزادان را دارند، از عهده انجام آن برمی‌آیند. به همین دلیل انجام این سونوگرافی، تنها در مراکز تخصصی که مجوز انجام این سونوگرافی مانند کلینیک‎ دکتر گرامی انجام می‌گیرد.

سونوگرافی رفلاکس نوزادان چیست؟

‌سونوگرافی رفلاکس یا سونوگرافی معده نوزاد، بنا به تشخیص پزشک معالج و معمولا برای تشخیص یا درمان موارد زیر درخواست می‌شود:

 

  • ذات‌الریه: عفونت ریه
  • گریه بیش از حد یا گریه کردن حین غذا خوردن
  • سرفه های مکرر
  • شیر نخوردن نوزاد، بستن دهان یا خفگی
  • عفونت های گوش مکرر
  • عدم وزن گیری نوزاد
  • استفراغ در حین یا بعد از شیر خوردن یا مشکل بلع
  • تحریک‌پذیری به خصوص پس از غذا خوردن
  • اختلال در رشد و سوءتغذیه
  • مشکلات تنفسی در نوزاد (صدای شدید خس‌خس سینه در هنگام نفس کشیدن نوزاد)

چرا باید سونوگرافی رفلاکس معده (GER) را انجام داد؟

دکتر رضا گرامی

  • استادیار دانشگاه علوم پزشکی ارتش
  • فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • مدرس سونوگرافی پیشرفته جنین و اکوی قلب جنین
  • رتبه برتر بورد تخصصی رادیولوژی سال ۹۳

با تکیه بر تجربه‌ی چندین ساله و بهره‌وری از به‌روزترین تجهیزات پزشکی مدعی ارائه دقیق‌ترین و بهترین تشخیص هستیم. ما طیف گسترده‌ای از خدمات مبتنی بر رادیولژی را ارائه می‌دهیم که متناسب با نیازهای خاص شما است.

دکتر رضا گرامی متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
نوبت دهی آنلاین سونوگرافی رفلاکس نوزادان در تهران
با تکمیل فرم زیر نوبت سونوگرافی سونوگرافی رفلاکس نوزادان در تهران برای شما ثبت شده و طی ۲۴ ساعت جهت هماهنگی با شما تماس خواهیم گرفت

‌‌

برای پیگیری تخصیص وقت سونوگرافی رفلاکس نوزادان در تهران پس از ثبت درخواست روی شماره تلفن زیر کلیک کنید.

22148811-(021)
حتما اعلام کنید فرم نوبت و تماس از طریق سایت ارسال شده است

سوالات متداول مراجعه‌کنندگان

در زیر برخی ازسوالات متدوالی که مراجعین در خصوص این خدمت داشته اند آورده شده و پاسخ متناسب جناب آقای دکتر گرامی نیز آورده شده است.

رفلاکس معده در نوزادان چقدر شیوع دارد؟

رفلاکس در نوزادان بسیار شایع است. حدود نیمی از شیرخواران در سه ماهه اول پس از تولد چندین مرتبه در روز بالا می‌آورند. در برخی موارد، نوزادان تا سنین 12 تا 14 ماهگی به این عارضه مبتلا هستند.

 

اقدامات درمانی سونوگرافی رفلاکس معده چیست؟

درمان رفلاکس معده به علائم نوزاد و سن او بستگی داشته و شامل تغییرات غذایی و دارو درمانی یا انجام عمل‌های جراحی می‌شود.

 

اگر سوال دیگری دارید، اینجا بپرسید

15 + 7 =

مواردی که باید بدانید

بهترین زمان انجام سونوگرافی ریفلاکس نوزاد

زمان دقيق انجام سونوگرافی ریفلاکس، پس از تولد است. بهتر است در همان ماه های ابتدایی سونوگرافی انجام شود تا در صورت لزوم راهنمایی ها یا درمان لازم انجام شود.

 

مضرات سونوگرافی ریفلاکس نوزاد چیست؟

انجام سونوگرافی بدون اشعه بوده و براي نوزاد هيچ عوارضی ندارد.

 

آمادگی های لازم برای سونوگرافی ریفلاکس چیست؟

در سونوگرافی رفلاکس، مادر قبل از سونوگرافی به نوزاد خود شیر می دهد تا او را برای بررسی سونوگرافی معده و مری آماده کند.

 

هزینه انجام سونوگرافی رفلاکس نوزاد

هزینه انجام آن بستگی به این که در کدام مرکز دولتی یا خصوصی انجام شود؛ متفاوت است.با توجه به امکان تغییر تعرفه‌ها در هر سال، برای اطلاع از قیمت دقیق می‌‎توانید با هر یک از کلینیک‌های سونوگرافی تهران که دکتر گرامی در آن حضور دارند تماس بگیرید.

بهترین مرکز انجام سونوگرافی رفلاکس نوزاد

تمام مراکزی که دکتر گرامی در آن حضور دارند با توجه بکارگیری تجهیزات پیشرفته و تجربه بسیار بالای دکتر گرامی دقیق ترین نتایج را برای شما به ارمغان خواهد آورد.

 

  1. مادر قبل از سونوگرافی به نوزاد شیر بدهد تا برای سونوگرافی آماده شود.
  2. نوزاد را روی تخت بگذارید و لباس او را بالا بزنید.
  3. به شکم نوزاد شما ژل مالیده و متخصص سونوگرافی، دستگاه کوچکی به نام پروب سونوگرافی را روی شکم قرار می‌دهد و با حرکت آن، تصویر برداری آغاز می‌شود.
  4. متخصص، به مدت 5 دقیقه اسفنکتر نوزاد و دیگر فاکتورهای مورد نیاز را اندازه گیری می کند.
  5. این سونوگرافی معمولاً بین 10 الی 15 دقیقه زمان می برد.

مراحل انجام سونوگرافی رفلاکس معده