سونوگرافی آندومتریوز  با هدف بررسی احتمالی رشد سلول های آندومتر در بیرون از رحم انجام می‎شود، این بافت در تمام بافت‌های بدن به جز طحال  به‌وجود می آید اما رایج‌ترین محل پدید آمدن آن، لگن است كه شایع ترین عوارض آندومتریوز درد موقع عادت ماهانه، نازایی و دردهای مزمن لگنی است.

سونوگرافي آندومتریوز و علائم آن چیست؟

سونوگرافی آندومتريوز به سه روش شكمي، ترانس واژينال و سونوگرافی ترانس رکتال برای بیماران باکره انجام مي شود. آندومتر لایه‌ای پوششی و لیزابه ای همراه با غشاء مخاطی است که سطح داخلی رحم یا به عبارتی دیوارهٔ داخلی رحم را می‌پوشاند؛ آندومتر به دو هورمون زنانهٔ استروژن و پروژسترون واکنش نشان می‌دهد؛ آندومتر تحت تأثیر استروژن، ضخیم‌تر شده (مرحلهٔ فولیکولی) و تحت تأثیر پروژسترون، غدد مخاطی آن بیشتر می‌شود (مرحلهٔ ترشح).

زمانی‎که سلول های آندومتر در بیرون از رحم و ماهیچه های رحم رشد کنند، نابه‌جایی آندومتر، آندومتریوز و اندومتروز (Endometriosis) گفته می‎شود؛ لگن شایع‌ترین محل آندومتریوز است. این بافت در تمام بافت‌های بدن به جز طحال  به‌وجود می‎آید اما رایج‌ترین محل پدید آمدن آن، لگن است که تخمدان‌ها بیش از دیگر اندام‌ها گرفتار اندومتریوز می‌شوند؛ بنابراین در هر دوره قاعدگی بافت اندومتریوز ضخیم و خونریزی می‌کنند که در نتیجه بافت های اطراف ممکن است تحریک شوند و موجب زخمی شدن بافت و چسبندگی شوند. رایج‌ترین عوارض آندومتریوز درد موقع عادت ماهانه، نازایی و دردهای مزمن لگنی است.

تنها سونوگرافیست‌های ماهری که گواهینامه انجام اين سونوگرافی را دارند، از عهده انجام دادنش برمی‌آیند؛ رخ دادن کوچکترین خطایی در انجام این سونوگرافی می‌تواند باعث نازایی و سرطان تخمدان شود. به همین دلیل انجام این سونوگرافی، تنها در مراکز تخصصی که مجوز انجام تست‌های غربالگری مانند کلینیک هایی که دکتر گرامی در آن حضور دارند،  انجام می‌گیرد.

چرا باید سونوگرافی اندومتریوز را انجام داد؟

سونوگرافی اندومتریوز، بنا به تشخیص پزشک معالج و معمولا برای تشخیص یا درمان موارد زیر درخواست می شود:

  • باردار نشدن بعد از ازدواج
  • مسدود کردن راه خروج طبیعی خون قاعدگی از بدن
  • ابتلای یک و یا چند نفر از اقوام نزدیک به اندومتریوز
  • سابقه عفونت لگنی و اختلال رحمی

عواملی که باعث رشد بافت داخلی رحم در جای دیگری از بدن می‎شوند، شامل:

  •  رشد سلول‌های جنینی : این سلول‌ها، از سلول های جنینی به وجود می‎آیند و حفره‌های لگنی و شکمی را می‌پوشانند.
  • انتقال سلول های اندومتر: عروق خونی و یا مایع لنف ممکن است سلول‌های اندومتر را به دیگر قسمت‌های بدن انتقال دهند.
  • قاعدگی عقب گرد : در این نوع قاعدگی، خون قاعدگی شامل سلول‌های اندومتر است که به جای آنکه از بدن خارج شوند، از طریق لوله‌های رحمی وارد حفره لگنی می‌شوند و  این سلول‌ها به دیواره لگن می‌چسبند و در آنجا رشد می‌کنند و خونریزی در طول این دوره ایجاد می‌شود. بیشترین علت اندومتریوز  در این نوع قاعدگی می‌باشد.
  • زخم جراحی : بعد از جراحی مانند خارج کردن رحم (هیسترکتومی) و یا سزارین، سلول‌های اندومتر ممکن است به محل برش جراحی متصل شوند.
  • اختلال سیستم ایمنی: ممکن است وجود اختلال در سیستم ایمنی باعث گردد که بدن نتواند بافت اندومتر را که در بیرون از رحم رشد می‌کند؛ تشخیص داده و از بین ببرد.

نشانه‌های اندومتریوز به طور موقت با بارداری و به طور کامل با یائسگی از بین می‌روند، مگر اینکه در حال مصرف استروژن باشید.

 

قبل از سونوگرافي اندومتریوز بدانید

بهترین زمان انجام سونوگرافی اندومتریوزیس

طبق توصیه پزشک متخصص، در هر روزی از دوره و یا بلافاصله بعد از اتمام دوره عادت ماهیانه سونوگرافی انجام خواهد شد که اکثر بیماری ها در این دوره قابل تشخیص هستند.

مضرات سونوگرافی اندومتریوزیس چیست؟

سونوگرافی مانند سی تی اسکن و رادیوگرافی از اشعه X-ray استفاده نمی کند، بنابراین سونوگرافی روشی امن و بی خطر است و عارضه جانبی ندارد.

آمادگی های لازم برای سونوگرافی اندومتریوز چیست؟

این سونوگرافی نیاز به ناشتا بودن ندارد.
برای انجام این سونوگرافی به روش ترانس واژینال( فاقد مثانه پر)، به روش شکمی(دارای مثانه پر) نیاز است.
 

بهترین مرکز انجام سونوگرافی اندومتریوز

تمام مراکزی که دکتر گرامی در آن حضور دارند با توجه بکارگیری تجهیزات پیشرفته و تجربه بسیار بالای دکتر گرامی دقیق ترین نتایج را برای شما به ارمغان خواهد آورد.

هزینه انجام سونوگرافی اندومتریوز

هزینه انجام آن بستگی به این که در کدام مرکز دولتی یا خصوصی انجام شود؛ هزینه متفاوت است.

با توجه به امکان تغییر تعرفه ‎ها در هر سال ، برای اطلاع از قیمت دقیق  می‎توانید با هر یک از بهترین کلینیک های سونوگرافی تهران که دکتر گرامی در آن حضور دارند تماس بگیرید.

سوالات متدوال سونوگرافی اندومتريوزيس و پاسخ دکتر گرامی

در زیر برخی ازسوالات متدوالی که مراجعین در خصوص این خدمت داشته اند آورده شده و پاسخ متناسب جناب آقای دکتر گرامی نیز آورده شده است

درمان اندومتریوز چگونه است؟

درمان اندومتریوز دربرخی از موارد دارویی و در برخی موارد جراحی است؛ انتخاب روش درمانی بستگی به علائم بیمار دارد و اینکه تاکنون بارداری داشته یا مایل به بارداری است. پزشکان معمولا سعی می‎ كنند از روش‎های غیر جراحی بیماری راکنترل کنند، مگر آن که دربررسی‌ها نیاز به مداخله جراحی ضروری باشد

آیا رژیم غذایی بر پیشگیری یا درمان اندومتریوز موثر است؟

دلایل علمی کافی به نفع تاثیر رژیم غذایی بر پیشگیری یا درمان اندومتریوز وجود ندارد. تجربه نشان داده است كه مصرف سبزیجات و میوه ها با کاهش احتمال اندومتریوز و مصرف گوشت قرمز با افزایش آن همراه است اما هنوز نیاز به مطالعات و بررسی های بیشتري مي‎باشد.

مراحل انجام سونوگرافی اندومتریوزیس

  1. این سونوگرافی نیاز به ناشتا بودن ندارد.
  2. برای انجام این سونوگرافی به روش ترانس واژينال( فاقد مثانه پر)، به روش شكمي(داراي مثانه پر) نياز است.
  3. کلیه مدارک سونوگرافی و آزمایش‎های قبلی خود را به همراه داشته باشید.
  4. روی تخت دراز بکشید.
  5. پروب سونوگرافی را به ژل سونوگرافی آغشته و متخصص سونوگرافی، با توجه به روش سونوگرافي(شكمي- ترانس واژينال) تصویربرداری را شروع می‎کند. 
  6. این سونوگرافی معمولاً بین 20تا 30 دقیقه طول می‌کشد.

 

آیا سوالی دارید و در لیست بالا نیست ؟ آن را از دکتر گرامی بپرسید در اسرع وقت پاسخ داده خواهد شد.

نظرات مراجعین

تجربه مادران از خدمت آمینیوسنتز دکتر گرامی

سونوگرافی دکتر گرامی

خداروشکر دکتر گرامی بااخلاق و ماهر هستن. دیروز سونوگرافی nt انجام دادم که شکرخدا گفتن همه چی خوبه و حتی جنسیت جنین رو دختر تشخیص دادن اونم با قاطعیت کامل
واقعا ممنونم

فاطمه امیری
رضایت از خدمت :
خدمات دریافتی :سونوگرافی NT,NB
آبان 26, 1399

از سونوگرافی دکتر گرامی رضایت کامل داشتم

من همه ی سونو هام طبق نظر پزشکم سونوگرافی الوند و دکتر گرامی انجام دادن خیلی با حوصله و اخلاق خوب کارشون انجام میدادن و جنسیت جنین در دوازده هفته و سه روز بهم گفتن منتظرم سونوی انومالی با ایشون انجام بدم

عالیه
رضایت از خدمت :
خدمات دریافتی :سونوگرافی NT,NB
فروردین 14, 1400