آیا میدانستید که در رفتگی لگن نوزاد، قرار گرفتن بخش سر درون لگن، ممکن است عواقب جدی برای سلامت نوزاد در مسیر رشد داشته باشد؟ این مسئله ممکن است طی مراحل بارداری شما رخ دهد و به تاخیر در زمان تولد و مشکلاتی مانند درد شدید زایمان منجر شود. برای حفظ سلامت کودک عزیزتان، لازم است این موضوع را به جدی بگیرید.
با تولد نوزاد، ممکن است مشکلاتی نظیر دررفتگی لگن نوزاد به وجود بیاید. سونوگرافی هیپ نوزاد یا DDH یکی از بهترین ابزارها برای تشخیص این مشکلات میباشد. دکتر رضا گرامی، با تخصص خود در سونوگرافی، این خدمات را در کلینیک “سونوگرافی الوند تهران” ارائه میدهد.
مادران و پدران گرامی، خوش آمدید! امروز با شما درباره یکی از مسائلی که ممکن است در طول دوران بارداری با آن مواجه شوید، صحبت خواهیم کرد. در رفتگی لگن نوزاد یکی از مواردی است که ممکن است به طور مخفیانه بر روی سلامت و آینده کودک شما تأثیر بگذارد. در این مقاله، با اهمیت تشخیص و درمان این مشکل آشنا میشویم و به شما توصیه میکنیم تا با مراجعه به پزشک متخصص کودک و انجام سونوگرافی تشخیصی در رفتگی لگن نوازد، اقدامات لازم را انجام دهید
تشخیص و درمان دررفتگی هیپ نوزاد با سونوگرافی
از آنجا که ممکن است در رفتگی لگن پس ازتولد نوزاد دارای علائم خاص و قابل مشاهده نباشد، تشخیص این مشکل با استفاده از سونوگرافی بسیار حیاتی است. سونوگرافی به دقت و صد البته بدون هیچگونه خطری، به دکتر اطلاعات دقیقی از وضعیت لگن نوزاد ارائه میدهد. این فرصت را از دست ندهید تا با صحبت با پزشک معتمد خود و درخواست انجام سونوگرافی هیپ یا DDH، اطمینان حاصل کنید که همه چیز درست پیش میرود.
دررفتگی هیپ نوزاد یکی از مشکلات رایج پس از تولد است. با استفاده از سونوگرافی، دکتر رضگرامی توانایی تشخیص دقیق این مشکل را داراست. همچنین، او به عنوان متخصص مربوطه، راهنمایی و درمان لازم را ارائه میدهد. با کلیک روی لینک زیر خدمات بررسی در رفتگی لگن نوزاد را بررسی و برای دریافت نوبت اقدام کنید
زمان انجام سونوگرافی هیپ نوزاد پس از تولد
سونوگرافی هیپ نوزادان یک ابزار قدرتمند برای تشخیص وضعیت مفصل لگن نوزادان است. این سونوگرافی معمولاً بین 3 تا 4 هفته پس از تولد نوزاد اجرا میشود تا هرگونه مشکل در مفصل لگن به سرعت شناسایی و اقدامات لازم انجام شود.
تشخیص زودهنگام با سونوگرافی هیپ نوزادان
سونوگرافی هیپ نوزادان به عنوان یک وسیله تشخیصی حیاتی در این فرآیند نقش مهمی ایفا میکند. در دوران جنینی، عوامل مستعدکننده و مشکلات ممکن در مفصل لگن توسط پزشکان شناسایی و با سونوگرافی به وسیله دکتر رضا گرامی در سونوگرافی الوند تهران بررسی میشوند
اولین زمان سونوگرافی لگن نوزاد (چه دختر و چه پسر) بهتر است پیش از شش ماهگی و ترجیحا در دو یا نهایتا سه ماهگی نوزاد انجام شود. (البته جدا از بررسی هنگام تولد) در واقع پس از تولد، وقتی برای انجام چکاپهای روتین نوزاد به پزشک مراجعه میکنید، پزشک در زمان مناسب و در صورتی که به چیزی شک کند، انجام سونوگرافی هیپ را پیشنهاد میکند. بنابراین حتما پس از تولد چکاپهای روتین و دو ماه یک بار کودک را جدی بگیرید و حتما انجام دهید
روشهای درمان دررفتگی لگن نوزادان
درمان برای نوزادن زیر یک ماه یا بدو تولد
درمان برای نوزادن زیر یک ماه یا بدو تولد نوزاد به مدت 1 تا 2 ماه از بریس مخصوص استفاده میکند.
این بریس مخصوص برای نگه داشتن لگن در موقعیت مناسب طراحی شده است و در عین حال امکان حرکت آزادانه پاها و مراقبت آسان از پوشک را فراهم میکند. مهار پاولیک به سفت شدن رباطهای اطراف مفصل ران کمک میکند و به شکلگیری طبیعی سوکت لگن کمک میکند.
درمان برای نوزاد یک تا شش ماه
باز هم از بریس مخصوص استفاده میشود. مدت زمانی که کودک به بریس نیاز دارد، متفاوت است. این زمان معمولا به صورت حداقل 6 هفته تمام وقت و 6 هفته پاره وقت متغیر است. اگر لگن با استفاده از بریس در موقعیت خود قرار نگیرد، پزشک ممکن است یک بریس ابداکشن ساخته شده از مواد سفتتر را امتحان کند که پاهای کودک را در موقعیت خود نگه میدارد. در صورت نیاز پزشک به آرامی استخوان ران نوزاد را در موقعیت مناسب حرکت میدهد و سپس از گچ بدن (گچ اسپیکا) برای نگه داشتن استخوانها در جای خود استفاده میکند.
این کار تحت بیهوشی انجام میشود. مراقبت از نوزاد در این شرایط به دستورالعمل خاصی نیاز دارد که پزشک و تیم مراقبتهای بهداشتی حتما آن را یاد میدهند.
درمان برای کودک 6 ماه تا دو سال
اگر به هر دلیل استفاده از کمربند دررفتگی لگن نوزاد (بریس) موثر واقع نشود، جراحی باز ضروری دارد. در این روش، برشی در ناحیه لگن نوزاد ایجاد میشود که به جراح اجازه میدهد تا استخوانها و بافتهای نرم را به وضوح ببیند و در جای خود قرار دهد. تاثیر زمان در درمان دررفتگی هیپ نوزاد به طور کلی هرچه در رفتگی لگن در سنین پایینتر تشخیص داده شود، مسیر درمان آن سادهتر، سریعتر و حتی کمهزینهتر خواهد بود.
سوالات متداول در مورد دررفتگی لگن در نوزادان
آیا دررفتگی لگن ممکن است بدو تولد نوزاد رخ دهد؟
اشتباهی که برخی از والدین ممکن است داشته باشند، فهم اشتباه دررفتگی لگن زمان تولد است. در واقع، مفصل لگن در بدو تولد شل است و این شلی مستعد دررفتگی است، اما خود دررفتگی زمان تولد رخ نمیدهد.
آیا قنداق کردن نوزاد باعث در رفتگی لگن می شود؟
خیر، قنداق کردن نوزاد خطر دررفتگی لگن را افزایش نمیدهد. اما عواملی مانند جنسیت نوزاد و تعداد فرزندان مادر ممکن است تأثیرگذار باشند.
وقت تشخیص در رفتگی لگن نوزاد چه زمانی است
تشخیص زودهنگام از طریق سونوگرافی در ماههای اول تولد نوزاد ممکن است به درمان بهتر و موفقیت بیشتر منجر شود. بنابراین بهترین زمان ۴ هفته پس از تولد می باشد
علائم و نشانههای دررفتگی لگن در نوزادان
در ماههای اول زندگی نوزادان، نشانههای خاصی از دررفتگی لگن وجود ندارد. اما والدین ممکن است با راه افتادن کودک بعد از یک سالگی و بروز لنگش پا، به وجود مشکلات در مفصل لگن پی ببرند. این نکته نشان از اهمیت تشخیص زودهنگام این مشکل دارد. که این تشخیص زودهنگاه به وسیله سونوافی DDN یا سونوگرافی هیپ نوزاد بصورت زودهنگام قابل انجام است
عوامل مستعدکننده و تاثیر آن روی دررفتگی لگن نوزاد
یکی از عوامل مستعدکننده برای دررفتگی لگن، جنسیت نوزاد است. دختران ۶-۵ برابر بیشتر از پسران مستعد به این مشکل هستند. همچنین، برخی عوامل مانند تعداد فرزندان مادر و وجود مشکلات در دوران جنینی میتوانند خطر ابتلا به دررفتگی لگن را افزایش دهند.
تخصص لازم برای درمان هیپ نوزاد. چیست و به کجا باید مراجعه کنم؟
در صورت تشخیص دررفتگی لگن نوزاد، بهترین تصمیم، مراجعه به متخصص ارتوپدی کودکان است. دکتر رضا گرامی صرفا با امجا سونوگرافی در “سونوگرافی الوند تهران” شما را در این خصوص اگاه نموده و راهنمایی های اولیه لازم را انجام خواهد داد .
ایا درمان هیپ نوزاد با سونوگرافی امکان پذیر است؟
تخصص مربوطه: کجا باید مراجعه کنم؟
بسیاری از افراد اشتباها فکر میکنند که سونوگرافی درمانی برای دررفتگی لگن نوزاد است، اما این درست نیست. سونوگرافی تنها برای تشخیص به کار میرود و درمان نمیشود. برای درمان، حتماً به متخصص مربوطه مراجعه کنید
آیا دررفتگی لگن زمان تولد رخ میدهد؟
اشتباهی که برخی از والدین ممکن است داشته باشند، فهم اشتباه دررفتگی لگن زمان تولد است. در واقع، مفصل لگن در بدو تولد شل است و این شلی مستعد دررفتگی است، اما خود دررفتگی زمان تولد رخ نمیدهد.
مزایای سونوگرافی هیپ نوزادان با دکتر رضا گرامی در سونوگرافی الوند تهران
- تشخیص زودهنگام: سونوگرافی به واسطه تصاویر دقیق و با کیفیت، امکان تشخیص زودهنگام مشکلات مفصل لگن را فراهم میکند.
- بررسی دقیق با تجهیزات پیشرفته: از تجهیزات پیشرفته در سونوگرافی الوند تهران برای بررسی دقیق و جزئی استفاده میشود.
- برخورداری از تجربه دکتر رضا گرامی: تجربه و تخصص دکتر رضا گرامی در حوزه سونوگرافی هیپ نوزادان اطمینان از دقت و صحت تشخیصات فراهم میکند.
نتیجهگیری
سونوگرافی هیپ نوزادان با دکتر رضا گرامی در سونوگرافی الوند تهران، یکی از بهترین روشهای تشخیص و درمان دررفتگی لگن نوزادان است. از مزایای این سونوگرافی توسط دکتر رضا گارمی میتوان به:
تشخیص زودهنگام دررفتگی هیپ نوزاد از طریق سونوگرافی هیپ یا DDN در ماههای اول تولد نوزاد میتواند به درمان بهتر و موفقیت بیشتر منجر شود
آرزوی والدین، سلامتی کودک عزیزشان است. با انجام سونوگرافی هیپ نوزاد ، میتوانید به یک تصویر دقیق از سلامت و وضعیت لگن نوزاد خود دست پیدا کنید. این اطلاعات به پزشک کودک این امکان را میدهد تا در صورت لزوم، اقدامات لازم را برای اطمینان از سلامت کودک شما و معرفی به متخصص ارتوپدی برای انجام درمان های احتمالی لازم صورت پذیرد
با اطلاعاتی که اینجا به اشتراک گذاشته شد، امیدواریم که شما به اهمیت تشخیص درست و به موقع در رفتگی لگن نوزاد آگاه شدهاید. حالا وقت آن است که اقدام کنید و با انجام سونوگرافی، اطمینان حاصل کنید که سلامت شما و نوزادتان در دستان حرفهای ترین افراد است.
0 Comments