کمردرد در بارداری یکی از چالشهای دوران بارداری است که مادران باردار با آن دست و پنجه نرم میکنند. گاها تحمل این درد مادران باردار را تا مرز ستوه میکشاند. شاید با فکر کردن به داشتن یک نینی 😍 کوچولو و معصوم، گوشهای از این سختیها برای شما آسان شود.
اما نگران نباشید در اینجا قصد داریم روشها و تکنیکهایی را به شما آموزش دهیم که این درد را برای شما کاهش دهد و یا رفع کند. و نهایتا بتوانید با آن به راحتی کنار بیایید. پس با ما تا انتهای این مقاله بمانید!!! 👇
کمردرد در بارداری
طی تحقیقات به عمل آمده از مادران باردار مشخص شد بیش از 50 درصد مادران در طول دوره بارداری دوچار کمردرد میشوند. شدت درد آن با توجه به وضعیت جسمی مادر میتواند متفاوت باشد.
پس اگر برای شما هم حس کمردرد در بارداری پیش آمده است، بدانید که تنها نیستید!
به صورت طبیعی در دوران بارداری با یک سری چالشها مواجه میشوید که بهتر است در مورد آنها اطلاعاتی داشته باشید. به شما پیشنهاد میکنیم مقاله 8 مورد از چالشهای مهم دوران بارداری را مطالعه کنید. در این مقاله در مورد چالشهای دوران بارداری و راهحلهای آن مطالب جذابی برای شما آماده کردهایم.
علت کمردرد در بارداری
به صورت کلی علت کمردرد در بارداری میتواند از افزایش وزن، تغییرات هورمونی، و تغییرات در ساختارهای جسمی شما ناشی شود. برخی از علل کمردرد بارداری شامل موارد زیر است:
- تغییر وضعیت فیزیکی بدن: به صورت طبیعی با طی شدن دوران بارداری وضعیت فیزیکی بدن مادر، آماده به دنیا آوردن جنین میشود. به این معنی که تغییراتی در ناحیه اسکلت لگن اتفاق میافتد و باعث کمردرد در بارداری میشود.
- افزایش وزن: با رشد و وزنگیری جنین، وزن مادر نیز افزایش پیدا کرده و مرکز ثقل بدن مادر تغییر میکند. تغییر نقطه مرکز ثقل بدن فشار بر ستون فقرات را تشدید میکند.
- تغییرات هورمونی: هورمونهای پروژسترون باعث شل شدن عضلات و رباطهای بدن میشود. در نتیجه باعث بیثباتی ستون فقرات و افزایش فشار بر عضلات و مفاصل کمر میشود.
- فعالیت زیاد: فشار آوردن به بدن، انجام فعالیتهای فیزیکی بیش از حد و حرکتهای نادرست منجر به درد در قسمت کمر میشود.
ویژگی کمردرد در بارداری
کمردرد در بارداری معمولاً در اواسط دوران بارداری شروع میشود و در سه ماهه آخر بارداری به نقطه اوج خود میرسد. این درد معمولاً در ناحیه پایین کمر (ناحیه لگنی) حس میشود و ممکن است تا زمان تولد جنین ادامه داشته باشد.
کمردرد بارداری میتواند خفیف یا شدید باشد و علائم آن به گونهای است که در یک یا دو طرف کمر به سمت پایین درد احساس شود. معمولا در هنگام نشستن، ایستادن، راه رفتن، موقع خواب و در هنگام خم شدن این درد بیشتر حس میشود.
بهترین درمان کمردرد در بارداری
در بیشتر موارد، کمردرد در بارداری با درمانهای ساده مانند استراحت، گرما درمانی و ورزشهای مخصوص بارداری تسکین مییابد و یا رفع میشود. از جمله کارها و روشهایی که میتواند دردهای کمر را این دوران تسکین دهد شامل:
- ورزشهای مخصوص بارداری: انجام ورزشهای مخصوص بارداری در جهت تقویت عضلات پشت و شکم، روش خوبی برای کاهش کمردرد بارداری است.
- گرما درمانی: استفاده از کمپرس گرم، پد گرمکننده یا انجام حمام آب گرم دردهای شما را آرام میکند.
- استراحت: بهترین راهحل و تسکین کمردرد در بارداری استراحت منظم در طول روز است. همچنین استفاده از بالشهای مخصوص در هنگام خواب باعث تسکین بیشتر میشود.
در بیشتر موارد، کمردرد در بارداری با درمانهای ساده تسکین مییابد و یا رفع میشود.
پیشگیری از کمردرد در بارداری
آیا روشی برای پیشگیری از کمردردهای دوران بارداری وجود دارد؟ بارها شنیدهایم پیشگیری بهتر از درمان است. تنها با رعایت چند تکنیک ساده خود را از کمردرد در بارداری خلاص کنید. از جمله روشهای پیشگیری از کمردرد بارداری شامل:
- کنترل وزن: با بررسی وزن خود به صورت روزانه و جلوگیری از اضافه وزن میتوانید از فشارهای اضافی بر ستون فقرات بکاهید و در نهایت کمردرد را دور بزنید.
- ورزش منظم: انجام ورزشهای اصولی و منظم عضلات پشت و شکم را تقویت میکند که منجر به تسکین کمردرد بارداری میشود.
- خودداری از خم شدن و بلند کردن اجسام: به هیچ وجه نباید درگیر جابجایی و بلند کردن اجسام سنگین نشوید. برای سایر اجسامی که نیاز دارید بلند کنید با احتیاط و استفاده از زانوها این کار را انجام دهید.
- رعایت وضعیت ایستادن و نشتن: در حالت نشستن از تکیهگاه استفاده کنید. همچنین در حالت ایستاده وزن خود را بین دو پاها پخش کنید.
توصیه دکتر گرامی در مورد کمردرد بارداری!
بنا به توصیه دکتر رضا گرامی متخصص سونوگرافیهای پیشرفته و اکو قلب جنین، در صورتی که کمردرد شما در دوران بارداری شدید است و به صورت ناگهانی افزایش مییابد یا با علائم دیگری همراه است، ضروری است که به پزشک مراجعه کنید.
زیرا در برخی موارد، کمردرد میتواند نشانه مشکلاتی مانند التهاب فقرات، کمربند لگنی، یا مشکلات کلیه باشد و نیاز به ارزیابی و درمان توسط پزشک دارد. همچنین امکان دارد بنا به تشخیص پزشک برای شما داروی خاص تجویز و جلسات فیزیوتراپی در نظر گرفته شود.
سوالات متداول مادران باردار در مورد کمردرد در بارداری
-
آیا کمردرد در دوران بارداری خطرناک است؟
همانطور که گفتهشد، احساس کمر درد در دوران بارداری طبیعی است و همه مادران باردار با آن مواجه میشوند. پس جای نگرانی نیست و با انجام روشها و تکنیکهای کاهش کمردرد و رفع آن این دوران از بارداری را طی کنید.
پیشنهاد میکنیم این قسمت از مقاله را دوباره مطالعه کنید:
#درمان کمردرد در بارداری -
کمردرد در بارداری چه زمانی خطرناک است؟
اگر سابقه کمردرد و مشکلات ستون فقرات دارید و یا کمر درد شما شدید است به صورتی که درد آن قطع نمیشود، نیاز است به پزشک مراجعه کنید.
در غیر این صورت وجود دردهای سطحی و دورهای در دوران بارداری طبیعی است. -
کمردرد در بارداری نشانه چیست؟
کمردرد در دوران بارداری نشانه رشد جنین و تغییرات فیزیکی بدن مادر است.
برای کسب اطلاعات بیشتر، این قسمت از مقاله را دوباره مطالعه کنید:
#علت کمردرد در بارداری -
برای پیشگیری از کمردردهای بارداری چکار کنیم؟
همان طور که اشاره شد انجام ورزش مخصوص در دوران بارداری بسیار مفید است.
برای کسب اطلاعات بیشتر این قسمت را با دقت مطالعه نمائید:
درمان کمردرد در بارداری
پیشگیری از کمردرد در بارداری -
کمردردهای بارداری از چه زمانی شروع میشود؟
معمولا دردهای کمر از اواسط دوران بارداری یعنی حدود هفته 20 شروع میشود. این درد تا پایان دوره باردای به صورت دورهای وجود دارد.
-
آیا هر نوع دردی در قسمت کمر در دوران بارداری نیاز به مشاوره پزشکی دارد؟
همانطور که گفته شد دردهای دوران بارداری به صورت دورهای و مزمن احساس میشود.
در صورتی که دارای سابقه کمردرد و مشکلات مربوط به ستون فقرات مثل دیسککمر هستید، نیاز خواهید داشت در دوران بارداری با پزشک خود در ارتباط باشید. -
طریقه بلندکردن اجسام در دوران بارداری چگونه است؟
به هیچ وجه نباید درگیر جابجایی و بلند کردن اجسام سنگین نشوید.
برای اجسامی که میخواهید بلند کنید با احتیاط و استفاده از زانوها این کار را انجام دهید.
همدلی با مادران باردار
در صورت تمایل میتوانید تجربه خودتان را از کمردردهای دوران بارداری با سایر مادرانی که این مقاله را میخوانند به اشتراک بگذارید. تجربههای خود را به صورت نظر در فرم زیر ارسال کنید.
همچنین اگر راهحل یا روشی جهت رفع و یا تسکین کمردردهای دوران بارداری میشناسید، میتوانید با اشتراکگذاری آن را به دیگر مادران هدیه دهید.
کمردردهای من از ماه ۶ شروع شد. در اوایل میشد باهاش کنار اومد ولی بعد از یک ماه تحملش سخت شد.
یکی از همسایههامون گفت یه پتو گرم بذار پشتت یعنی دقیقا همون منطقه کمردرد.
این کار رو انجام دادم و خیلی خوب بود.
به نکات خوبی اشاره شده ،خیلی عالی بود،با توجه به تجربه ای من از دوتا بارداری،کمتر سرپا بودن و انجام ورزش های مخصوص دوران بارداری خیلی روی دردهای کمر تاثیر داره
از به اشتراکگذاری تجربهتان سپاسگذاریم🙏. لحظات خوشی را برای شما و دلبند عزیزتان آرزو میکنیم.👨👩👦👦