تنه واحد شریانی یا common trunk یکی از ناهنجاری های شدید قلب جنین است که علاوه بر اختلال ساختاری قلب و عروق بزرگباید حتما آمنیو سنتز هم برایشان انجام دهیم که حداقل مطمئن باشیم که فقط قلب مشکل دارد و ناهنجاری ژنتیکی وجود ندارد.
بررسی عوامل موثر در ناهنجاری های قلب جنین و روشهای تشخیصی
فهرست مقاله
دیگر مقالات تخصصی
کلمات کلیدی
بیماری های مادر زادی قلب جنین شیوع ۹تا ۱۳ در هر ۱۰۰۰۰تولد دارد.
تترالوژی فالوت (TOF) ،کوارکتاسیون آئورت؛سندروم قلب چپ هایپوپلاستیک(HLHS)،و..از مهم ترین بیماری های شایع قلب جنین میباشد.
به صورت کلی ؛احتمال وجود آنومالی های ساختاری جنین در مواردی که بیماری مادرزادی قلبی وجود دارد بالاتر است و بالعکس.
بررسی قلب جنین و اکو قلب جنین از هفته ۱۸ به بالا به راحتی توسط سونولوژیست و رادیولوژیست قابل انجام است هرچند در برخی موارد ؛حتی از هفته ۱۶ به بعد هم امکان انجام دارد.
از مهم ترین اندیکاسیون های انجام اکو قلب جنین میتواند به این موارد اشاره کرد :
دیابت بارداری قبل از بارداری و یا دیابت بارداری ایجاد شده در سه ماهه اول ،وجود انومالی های قلبی در بستگان درجه اول ؛دوقلو های مونوکوریون؛سابقه مصرف دارو های خاص ؛میزان NTبالای 3mmو یا بالای صدک 95%؛وجود انومالی اکسترا کاردیاک(خارج قلبی )،وجود بند ناف تک شریانی(SUA)،…
از مزایای انجام اکو کاردیوگرافی و بررسی انومالی قلب جنین توسط رادیولوژیست این است که اولا همزمان و در همان حین انجام انومالی اسکن سه ماهه دوم؛صورت می پذیرد واز اتلاف وقت مادر و خانواده جنین جلوگیری میکنند و نیز سبب کاهش استرس مادران میشود.
بررسی قلب جنین در نماهای اصلی Four chamber;three vessels;LVOT;;RVOT;Aortic and ductal viewو…انجام میشود.
اکو قلب جنین توسط دستگاه های سونو گرافی بسیار پیشرفته و توسط روش های دو بعدی و کالر داپلر و گاهی توسط تکنیک های چهار بعدی و STICانجام میگیرد.
با تشخیص به موقع برخی بیماری های قلبی پیچیده؛امکان مدیریت بارداری بهتر میشود و والدین نیز آمادگی روحی لازم را کسب میکنند.
0 Comments