سونوگرافی غربالگری چیست | دکتر رضا گرامی بهترین متخصص سونوگرافی آنومالی در تهران

بهترین سونوگرافی غربالگری
مرداد 4, 1400
منتشر شده در معرفی خدمات

به هنگام بارداری، آزمایشات زیادی از مادر گرفته می­شود تا بتوان بهترین و دقیق­ترین اطلاعات را از وضعیت جنین به دست آورد. سونوگرافی یا فراصوت­نگاری غربالگری نیز از جمله این چنین معایناتی است که در هنگام بارداری و در دو مرحله انجام می­شود. انجام این سونوگرافی به ما کمک می­کند تا از ناهنجاری­ها و وضعیت­های غیرطبیعی جنین، پیش از تولد آگاه شویم. مرحله اول (هفته یازدهم تا چهاردهم بارداری) و مرحله دوم (هفته هجدهم تا بیست و یکم بارداری) غربالگری بسیاری از موارد غیر طبیعی را در جنین نشان می­دهند. در این مقاله با مراحل سونوگرافی غربالگری بیشتر آشنا می­شویم و بهترین سونوگرافی آنومالی در تهران را معرفی می­کنیم.

سونوگرافی NT

مرحله اول سونوگرافی غربالگری با نام سونوگرافی NT-NB شناخته می ­شود که معمولا بین هفته­ های یازدهم تا چهاردهم بارداری انجام می­شود (زمان ایده ­آل هفته دوازدهم است). در این مرحله ضخامت مایع پشت گردن جنین (NT) و استخوان بینی جنین  (NB)‌برای تخمین ریسک وجود اختلالات کروموزومی اندازه­گیری می­شود.

به طور معمول، اسکن سونوگرافی NT از طریق شکم به دست می­آید. اما در مواردی نیز ممکن است از روش واژینال برای انجام سونوگرافی استفاده شود.

در جلسه سونوگرافی NT، مسئول سونو ضخامت مایع پشت گردن جنین (nuchal translucency) را اندازه­گیری می­کند. ضخامت بیش از اندازه این مایع احتمال ایجاد ناهنجاری­های کروموزومی را افزایش می­دهد. در این جلسه مشخص می­شود که ریسک ایجاد ناهنجاری­ها و اختلالات کروموزومی مثل سندروم داون، سندوم ادواردز، و سندروم پاتو چه قدر است.

مطلب مرتبط را بخوانید
معرفی معيارهای اندازه گیری و تعیین سلامت و سن دقیق جنین توسط سونوگرافی

توجه داشته باشید که افزایش ضخامت مایع پشت گردن نشانگر ریسک ناهنجاری کروموزومی است، اما لزوما به این معنا نیست که کودک شما اختلال کروموزومی خاصی خواهد داشت. سونوگرافی NT تنها ریسک وجود ناهنجاری کروموزومی در جنین را نسبت به سایر جمعیت اندازه­گیری خواهد کرد.

سونوگرافی آنومالی

مرحله دوم سونوگرافی غربالگری دریافت اسکن آنومالی است. در سونوگرافی آنومالی یک تصویر سیاه و سفید دوبعدی به دست می­آید که تصویر جنین در رحم را از کنار نشان می­دهد. این نوع از سونوگرافی بین هفته هجدهم تا بیست و یکم بارداری انجام می­شود تا جنین و رحم تحت توجه و دقت بیشتری قرار بگیرند. در این سونوگرافی می­توان مکان جفت را نیز به صورتی کلی تشخیص داد. هدف اصلی اسکن آنومالی پیدا کردن هر نوع مشکل خاص یا شرایط غیر طبیعی فیزیکی در جنین است. گرچه با این سونوگرافی می­توان خیلی از مشکلات را قبل از تولد یافت، اما تمام خطرات و مشکلاتی که جنین و کودک آینده را تهدید می­کنند نیز قابل تشخیص نیستند.

چرا سونوگرافی آنومالی باید انجام شود؟

گرچه اسکن آنومالی نمی­تواند تمام نابه­هنجاری­ها را در جنین تشخیص دهد، اما به متخصص، شکل کلی استخوان­ها، قلب، مغز، نخاع، صورت، کلیه­ها و بطن جنین را نشان می­دهد. در جلسه سونوگرافی آنومالی، وضعیت­های زیر تا درصد بالایی قابل تشخیص هستند:

آنانسفالی: رشد غیر­عادی مغز و استخوان­های جمجمه. متاسفانه جنین­هایی که این وضعیت را دارند، پس از تولد نمی­توانند برای مدت زیادی به زندگی ادامه دهند.

مهره شکاف یا اسپینا بیفیدا: نقص در تکامل نخاع جنین و وجود شکاف در ستون فقرات

مطلب مرتبط را بخوانید
همه چیز درباره غربالگری سه ماهه دوم ( هفته 18 تا 22 ) بارداری

لب­شکری یا لب شکافته: اتصال نادرست بخش­هایی از صورت، به خصوص لب، به هم

فتق دیافراگم: شکل­گیری ناقص دیافراگم جنین

گاستروشیزیس: نقص یا سوراخ در جدار شکم جنین

اگزومفالوس یا امفالوسل: تکامل و رشد برخی از ارگان­های جنین، مثل روده­ها و کبد، در خارج از شکم او.

مشکلات قلبی جدی

آگنز کلیوی: تکامل نیافتن کلیه­های جنین. متاسفانه جنین بدون کلیه نمی­تواند به زندگی خود ادامه دهد.

دیس­پلازی اسکلتی: رشد ناقص قفسه سینه و ریه­های جنین.

سندروم ادواردز: اختلال ژنتیکی کروموزومی که در آن یک کروموزوم 18 اضافی وجود دارد.

سندروم پاتو: اختلال ژنتیکی کروموزومی که در آن یک کروموزوم 13 اضاقی وجود دارد.

تصویر دوم

نحوه انجام اسکن آنومالی

به طور عادی در یک جلسه، از مادر درخواست خواهد شد که دراز بکشد و شکم خود را آزاد بگذارد. مسئول سونوگرافی روی شکم مادر ژل مخصوص را خواهد مالید و بعد دستگاه پروب را روی پوست شکم حرکت می­دهد. تصویر سونوگرافی روی یک صفحه نمایش ظاهر خواهد شد. به طور عادی این معاینه حدود 30 دقیقه طول خواهد کشید.

مطالب بالا خلاصه­ای بود از مراحل اول و دوم غربالگری جنین که به بررسی اختلالات و مشکلات فیزیکی جنین پیش از تولد او کمک بسیاری می­کند. به دلیل حساسیت بالای غربالگری و تاثیر زیاد آن بر آگاهی از سلامت جنین، پیشنهاد می­شود تنها از بهترین سونوگرافی آنومالی در تهران، که در ادامه معرفی می­شود، درخواست ارائه خدمات کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید.

بهترین متخصص سونوگرافی آنومالی در تهران

شما می­توانید با دریافت وقت از دکتر رضا گرامی، که به عنوان ارائه ­کننده بهترین خدمات سونوگرافی تهران شناخته می‌شوند، انواع خدمات سونوگرافی پیشرفته جنین مثل مراحل اول و دوم سونوگرافی غربالگری را دریافت کنید.

مطلب مرتبط را بخوانید
بهترین زمان انجام سونوگرافی آنومالی اسکن کی است؟ |  نتیجه آن چه چیزی را نشان می دهد

بررسی نظرات مثبت از ملاقات مراجعه کنندگان با دکتر رضا گرامی در سایت drgerami.ir نشان می‌دهد که ایشان یکی از مراجع انجام بهترین سونوگرافی آنومالی در تهران هستند.

مطالب مرتبط

زایمان بدون درد | با این روش از درد زایمان راحت می‌شوید!

زایمان بدون درد | با این روش از درد زایمان راحت می‌شوید!

زایمان اپیدورال (Epidural delivery) یک روش زایمان بدون درد است که اساس کار آن کاهش و کنترل درد زایمان است. ماده بی‌حسی اپیدورال از ناحیه کمر تزریق می‌شود تا درد زایمان طبیعی یا سزارین را کاهش دهد و مادر در طی فرایند زایمان دردی را احساس نکند.

اغلب مادران تمایل دارند در طول زایمان هوشیار باشند، اما درد زایمان طبیعی تصمیم آنها را تغییر می‌دهد. با وجود این زایمان یکی از لحظات شگفت‌انگیز اما استرس‌زا برای مادران است و اکثر زنان در طول بارداری به آن فکر می‌کنند.
در زایمان اپیدورال، مادر علی‌رغم بی‌حسی کامل، کاملاً هوشیار است، به همین دلیل به آن زایمان بدون درد گفته می‌شود.

علت خشکی پوست در بارداری | 6 روش درمان خشک شدن پوست در بارداری

علت خشکی پوست در بارداری | 6 روش درمان خشک شدن پوست در بارداری

در دوران بارداری به دلیل تحولات هورمون‌ها، تغییرات زیادی در بدن مادران باردار به وجود می‌آید. یکی از شایع‌ترین مشکلاتی که مادران با آن مواجه می‌شوند، خشکی پوست در بارداری است. در این مقاله در مورد دلایل خشکی پوست صورت و بدن در بارداری را بررسی می‌کنیم. همچنین روش‌های درمان آن را معرفی می‌کنیم.

نظرات

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *