جفت در بارداری

by | 25 اردیبهشت 1399 | عمومی, مقالات | 0 comments

جفت چیست و چه نقشی در بارداری ایفا می کند؟

جفت یا همان placenta اندامی است که پیش از زایمان به دیواره رحم و در دوران بارداری با بند ناف به جنین متصل می شود و در طی زایمان، به همراه نوزاد، و پرده‌های جنینی از کانال زایمانی خارج می‌شود. اگر می خواهيد از سلامت جریان خون جنین و وضعیت سلامت کودک خود مطلع شويد، به بهترین سونوگرافی تهران، مراکزی که دکتر گرامی حضور دارند؛ مراجعه نمائید و سونوگرافي كالر داپلر بارداری انجام دهيد.
جفت فقط در زمان بارداری و در ديواره رحم مادران باردار تشکیل می‌شود و بعد از زایمان هم از رحم خارج می‌شود. می توان گفت جفت، مادر و جنین را به یکدیگر مرتبط می‌کند و مواد مغذی و اکسیژن را بوسیله بند ناف به جنین می‌رساند و مواد زائد را از جنین گرفته و تصفیه می‌کند. جفت اندام بیولوژیکی بسیار پیچیده‌ای است؛ این عضو در جایی که تخمک بارور به دیواره رحم می‌چسبد و لانه گزینی می‌کند؛ این بند اجازه می‌دهد که خون از بدن مادر به بدن جنین برود. در این بین جفت قادر است خونی که در بدن مادر و جنین است را بپالاید؛ به طوری که هرگز این خون‌ها با یکدیگر مخلوط نشوند.

کاربردهای جفت عبارت است از حرکت اکسیژن و وارد کردن مواد مغذی به داخل جریان خون نوزاد، انتقال دی‌اکسید کربن و ضایعات تولید شده برای دفع از بدن جنین به بدن مادر است. جفت نقش مهمی در تولید هورمون دارد همچنین از جنین در برابر باکتری‌ها و عفونت محافظت می‌کند. جفت سالم، باید در طول دوران بارداری رشد کند. برآورد می‌شود که جفت در زمان تولد 500 تا 1000 گرم وزن دارد. این عضو در طول زایمان همراه نوزاد از بدن مادر خارج می‌شود. بین 5 تا 30 دقیقه بعد از تولد نوزاد، جفت نیز از بدن بیرون می‌آید. جفت در مراحل اولیه بارداری سطح وسیعی از رحم را اشغال می کند اما می تواند به مرور زمان موقعیت خود را تغییر دهد. در مراحل اولیه، جفت پائین به نظر می رسد اما به تدریج با بیشتر شدن سن بارداری و بزرگتر شدن رحم در قسمت های بالاتر قرار می گیرد که به این پدیده “مهاجرت جفت” می گویند اما در مورد جفت سرراهی، مهاجرت جفت امکان پذیر نیست.

مطلب مرتبط را بخوانید
انواع جفت در زمان بارداری | قرارگیری جفت در زمان بارداری
جفت جنین در بارداری
تصویر یک کودک تازه متولد شده و جفت

عوامل تاثیرگذار بر سلامت جفت در دوران بارداری کدامند؟

  • فشار خون بالا.
  • بارداری دوقلو یا چند قلو.
  • سن مادر پس از 40 سالگی.
  • اختلال در لخته شدن خون.
  • سابقه‌ی جراحی رحم: برای مثال سزارین یا جراحی خارج کردن فیبروم‌های رحمی.
  • سابقه‌ی بروز مشکل در جفت: اگر در بارداری‌های پیشین دچار مشکلاتی در جفت بوده‌اید.
  • پارگی زود هنگام غشا، جنین با غشایی پر از مایع احاطه شده است که آن‌را کیسه آمنیوتیک می‌نامند. اگر این کیسه پیش از زایمان سوراخ یا پاره شود، خطر بروز مشکلاتی برای جفت افزایش می‌یابد.
  • مصرف بیش از حد برخی مواد خوراکی: مصرف سیگار یا مواد غیرمجاز مانند کوکائین و غیره در دوران بارداری.
  • آسیب‌های شکمی: براي مثال زمین خوردن یا هر نوع ضربه‌ای به شکم.

چسبندگی جفت

عارضه چسبندگی جفت در زنان باردار یکی از عوامل مرگ، شماری از زنان باردار در اثر خونریزی‌های شدید است که پزشک متخصص شما با تجویز سونوگرافی کالر داپلر جفت این عارضه را تشخیص می دهد. زمانی که شریان‌ها و بخش‌هایی از جفت در عمق دیوارۀ رحم نفوذ کنند، معمولا پس از تولد بچه، جفت از دیوارۀ رحم جدا می‌شود. اما زمانی که چسبندگی جفت روی می‌دهد، پس از تولد بچه، جفت به صورت جزئی یا کلی به شدت به دیوارۀ رحم می‌چسبد. چنین مسئله‌ای ممکن است سبب گردد تا بعد از زایمان، مادر خون زیادی از دست بدهد. در چنین موقعیتی، پزشک معمولا سزارین را توصیه می‌کند و به همراه آن، هیسترکتومی (hysterectomy) یا عمل برداشتن رحم را انجام می‌دهد. در موارد حادتر، جفت به داخل ماهیچه‌های رحم نفوذ می‌کند (جفت اینکرتا: placenta increta) یا در میان دیوارۀ رحم رشد می‌کند (جفت پرکرتا: placenta percreta). شما با انجام سونوگرافي رنگی جفت در يكي از بهترين سونوگرافي هاي تهران، مراكزی كه دكتر گرامي در آن حضور دارند؛ مي توانيد به وجود يا عدم وجود اين عارضه پي ببريد.

انواع چسبندگی جفت

تعیین محل جفت در بارداری

سونوگرافی روشی ایمن و ساده برای تعیین محل جفت است، شما مي توانيد با مراجعه به بهترین سونوگرافی تهران، مراکزی که دکتر گرامی در آن حضور دارند؛ مراجعه کنید و به موقعيت جفتِ جنين خود پي ببريد. محل قرارگیری جفت می تواند بسته به لانه گزینی تخمک بارور شده پس از عبور از لوله فالوپ، قسمت جلو یا عقب رحم باشد، موقعیت های فوندال، قدامی و خلفی، موقعیت طبیعی جفت به شمار می آیند.

مطلب مرتبط را بخوانید
سندرم Arnold chiari چیست ؟

انواع قرارگیری جفت در بارداری

در سونوگرافی آنومالی، موقعیت قرارگیری جفت بررسی می شود که ممکن است در هر یک از موقعیت‌های زیر قرار گرفته باشد:

کلمات کلیدی

دیگر مقالات عمومی

زایمان بدون درد | با این روش از درد زایمان راحت می‌شوید!

زایمان بدون درد | با این روش از درد زایمان راحت می‌شوید!

زایمان اپیدورال (Epidural delivery) یک روش زایمان بدون درد است که اساس کار آن کاهش و کنترل درد زایمان است. ماده بی‌حسی اپیدورال از ناحیه کمر تزریق می‌شود تا درد زایمان طبیعی یا سزارین را کاهش دهد و مادر در طی فرایند زایمان دردی را احساس نکند.

اغلب مادران تمایل دارند در طول زایمان هوشیار باشند، اما درد زایمان طبیعی تصمیم آنها را تغییر می‌دهد. با وجود این زایمان یکی از لحظات شگفت‌انگیز اما استرس‌زا برای مادران است و اکثر زنان در طول بارداری به آن فکر می‌کنند.
در زایمان اپیدورال، مادر علی‌رغم بی‌حسی کامل، کاملاً هوشیار است، به همین دلیل به آن زایمان بدون درد گفته می‌شود.

علت خشکی پوست در بارداری | 6 روش درمان خشک شدن پوست در بارداری

علت خشکی پوست در بارداری | 6 روش درمان خشک شدن پوست در بارداری

در دوران بارداری به دلیل تحولات هورمون‌ها، تغییرات زیادی در بدن مادران باردار به وجود می‌آید. یکی از شایع‌ترین مشکلاتی که مادران با آن مواجه می‌شوند، خشکی پوست در بارداری است. در این مقاله در مورد دلایل خشکی پوست صورت و بدن در بارداری را بررسی می‌کنیم. همچنین روش‌های درمان آن را معرفی می‌کنیم.

پزشکان چرا سونوگرافی شکم را تجویز می کنند؟

پزشکان چرا سونوگرافی شکم را تجویز می کنند؟

پزشک رادیولوژیست یا کسی که سونوگرافی را تجویز می‌کند با انجام سونوگرافی شکم می‌تواند اطلاعاتی از کبد، کلیه، طحال، غدد فوق کلیوی و عروق شکمی بدست بیاورد. با این وجود سونوگرافی شکم اطلاعات زیادی در مورد معده و روده‌ها به پزشک نمی‌دهد. از مهم‌ترین دلایلی که نشان می‌دهد پزشکان چرا سونوگرافی شکم را تجویز می کنند در ادامه آمده است.

دندان درد در بارداری | آیا کشیدن دندان در این دوران خطرناک است؟

دندان درد در بارداری | آیا کشیدن دندان در این دوران خطرناک است؟

کشیدن دندان در دوران بارداری می‌تواند تا حدودی خطرناک باشد. اگر باردار هستید با مطالعه این مقاله تا آخر از روش‌های کاهش و درمان دندان درد در بارداری و التهاب ناشی از آن مطلع می‌شوید. و اگر در مراحل قبل از بارداری هستید فرصت خوبی است که سلامت دندان‌هایتان را دوباره بررسی کنید تا در دوران بارداری با مشکل دندان‌درد روبرو نشوید.

بیماری کبد چرب را جدی بگیرید! | 4 علامت تشخیص کبد چرب

بیماری کبد چرب را جدی بگیرید! | 4 علامت تشخیص کبد چرب

کبد مانند یک فیلتر در مقابل مواد غذایی مضر که وارد بدن می‌شود عمل می‌کند. در صورتی که سطح چربی بدن بیشتر از 5 درصد شود، این عامل سلامت شما را به بیماری کبد چرب تهدید می‌کند. سبک زندگی و رژیم غذایی سالم اولین درمان برای بیماری کبد چرب است.

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. جفت و نقش آن در بارداری،کلینیک میلاد غرب - کلینیک تصویربرداری میلاد غرب - […] کاربردهای جفت عبارت است از حرکت اکسیژن و وارد کردن مواد مغذی به داخل جریان خون نوزاد، انتقال دی‌اکسید…
  2. جفت و نقش آن در بارداری،کلینیک میلاد غرب - کلینیک تصویربرداری میلاد غرب - […] کاربردهای جفت عبارت است از حرکت اکسیژن و وارد کردن مواد مغذی به داخل جریان خون نوزاد، انتقال دی‌اکسید…
  3. جفت و نقش آن در بارداری،کلینیک میلاد غرب - کلینیک تصویربرداری میلاد غرب - […] کاربردهای جفت […]

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات وبسایت دکتر گرامی جایگزین مشاوره پزشکی نیست!

در تولید مطالب و مقالات وبسایت دکتر رضا گرامی، هدف اصلی اطلاع رسانی در جهت افزایش آگاهی شما عزیزان است. همواره همه تلاش و دقت ممکن را به کار می‌گیریم تا اطلاعات صحیح و قابل اعتماد، با هدف پاسخ گویی به نگرانی های شما و افزایش آگاهی شما ارائه شود.

با این حال، ممکن است برداشت اشتباه از بخش‌هایی از مطالب سایت باعث آسیب‌های روحی و جسمی به شما شود. لذا پیشنهاد می‌کنیم تنها با مطالعه مطالب و مقالات موجود (حتی در سایر فضاهای مجازی) اقدام به تصمیم‌گیری نکنید.

ضروری است در مواردی که امکان تشخیص درست ندارید، از مشاوره با یک پزشک متخصص مانند آقای دکتر رضا گرامی بهره ببرید. همچنین می‌توانید نظرات و سوالات خود را از طریق منوی مشاوره و یا نظرات سایت با ما در میان بگذارید تا در اولین فرصت به آنها پاسخ دهیم.